Atelieret (klik på billederne for at se dem i større version)

Sådan startede det, atelier foer.jpg (154888 byte) atelier foer2.jpg (135430 byte) det ser jo vældig rustikt ud, det gamle fyrrum til gartnerens drivhus. Nu da vi alligevel får nogle vinduer til overs, vil vi sætte dem i skuret, som i den anledning omdøbes til atelieret.
Inden vi fik gjort noget ved det, fandt Willi ud af at vi kan overtage deres gamle vinduer i stedet :-) Nå, men Steffen indkaldes til at hjælpe med at lave huller og isætte vinduer. Vi har lejet en stor møjert af en vinkelsliber, der lige kan klare at skære i sådan et hus. klar til hulfraesning.jpg (153588 byte) Det kan godt støve en del, så Jan iføres maske og briller,  hulfraesning atelier.jpg (45044 byte) men hov er det ikke ligesom han i skyndingen har glemt at få sat brillerne rigtigt?  
Nu er der eet vindue i, det er allerede lidt pænere. atelier med 1 vindue.jpg (140690 byte) Desværre var der ikke mere krudt i den skive vi havde fået med, så det blev ved det ene hul i denne omgang. 

Så blev det 2006, og fokus kom igen på atelieret.
Først skulle haven ryddes, så nu ser den noget større ud.
Så skulle atelieret
bearbejdes, taget skal af. de gamle lægter fra taget skæres til brænde og så skal der  jo huller til vinduer, først prøves med borhammer , men det spiraltværk kunne ikke holde, så Harald Nyborg må levere trykluftværktøj , det er noget der dur! der er ikke meget mur tilbage .. så må der jo bygges op igen ,  det var grundstenen. Så har vi fået hjælp af Telle og Steffen, nu hvor der bygges op er det sjovere :-) selvom der skal renses sten af , så nu mangler der ikke meget mur . Så er murene bygget op, og naboen Åge er kommet for at hjælpe med at sætte vinduer og døre i Sådan ser der ud indefra . Så er alle vinduer i, og der er kommet sålbænke på , nu kan Hans Jensen godt komme med taget. Men måske vi når at pudse først?
Ja, det har vi fået startet på. Vi tager lige bagvæggen først, for at øve lidt. Birgit kaster på, og Jan glatter ud.
. Nu har vi fundet ud af det og Birgit er kommet på stillads .
Endelig er der kommet materialer, så tømrerne kan komme i gang med at lave tag.
og efter et par uger kom der også tagsten på. Bemærk sporene i forgrunden, tømrerens 4-hjulstrækker kunne ikke klare strabadserne :-)
Indenfor ser det således ud nu kan vi komme i gang med at indrette.
Udsigten fra huset er blevet pænere og nu er der pudset indvendig
Solar Venti er indkøbt, og ligger klar til at blive hængt op. Nytårsaftensdag, og Solar Venti er monteret. Sådan en solfanger kan da fange solen, se den klare himmel!
Nu er det 2007. Så støber vi gulvet men først skal det vaskes Udenfor er det noget pløret , så traileren kom ikke længere, men så kunne man flytte med blanderen, og lave en sti af fliser. Damerne kan ikke vente på at atelieret bliver færdig, så de udnytter tiden og inspicerer, når arbejdet er gjort.

Loftet isoleres og Åge rådgiver Steffen, som også tætner rundt om vinduerne . Nu er loftsbrædderne næsten sat op
Så lægges der gulv. Først skal der isoleres
og rettes af .
Afsatsen skal have muret en kant, og den gamle elinstallation fornyes.
Dampspærren er lagt på og første bræt limes   nu er vi ved sidste bræt , det skal passes til
og en af husets fremtidige brugere hjælper til med at række værktøj .
Sådan ser det ud . Nu er vi færdige med 2. pudsning og soklen er ved at blive glattet. Vinduerne ligger og tørrer efter 1. maling . Sternen males, og så kommer naboen med øl  
27. maj 2007. Så er det ved at være de afsluttende opgaver. Der sættes la
mper op, bores hul til montering af brændeovn og fuges vinduer. Steffen kører affald på genbrugsstation - Der gøres rent og afvaskede stole lufttørres , så de kan komme ind og blive anvendt til afslutningen, som fejres med Türley . Bygningen rømmes , den er da blevet flot.
Der er nu klar til at lægge fliser på terrassen. Anlægsgartneren har lagt stabilgrus ud og et par bunker sand

Tilbage